tisdag 31 januari 2012

Idag hände det :)

Idag när vi körde in till Örebro och körde runt där tyckte jag inte att det satt 100% jag kände mig nervös och det var hemskt jobbigt, gjorde småfel m.m. Kl 13.15 hade jag uppkörningstid för C, Janne (läraren) och Richard (en kurskamrat) peppade mig rejält innan. Så kommer Peter (förarprövaren) vi pratar lite, sen går jag ut för att göra säkerhetskontrollen på bilen. Det går ganska bra, känner att det är ngt litet jag missat men jag fortsätter kontrollen. Så när jag känner att jag är klar säger jag till Peter att vi kan hoppa in i hytten. Väl inne gör jag den invändiga kontrollen och beslutar mig därefter att jag är klar. Då börjar den mer "utförliga" the extended version av säkerhetskontrollen. Peter frågar mig om lastsäkringen samt däcken. Sen rullar vi ut från "startgropen", vi åker mot Marieberg köpcenter, så här blir det motorvägen framgent. Jag svänger av mot Marieberg, kör rakt fram i rondellen så hör man Peter:
- Nu blev det visst lite fel, tjejen. Vi skulle in mot köpcenter, men det är mitt fel, jag skulle varit mer tydlig. Så vi fortsätter och svänger vänster mot Mosås och vidare mot Kumla. Lite längre fram den vägen kan vi svänga ner mot Ikea så det gör vi då. Kör ner och runt i flera rondeller tills vi kommit igenom hela Marieberg så kör vi upp mot Örebro. Så följer jag anvisningen därifrån till Centrum, vidare mot Mellringe. Här får jag ju en anvisning att jag ska svänga vänster mot Mellringe några hundra kanske 300 meter längre fram. Men här gör jag ett fel, planeringen halkar, så först när jag ser skylten Mellringe så blinkar jag ju till vänster och byter körfält. Här säger Peter:
- Varför planerade du inte din körning/ körfältsbytet tidigare?
Har inget svar på den frågan, så det blir inte mkt sagt. Men vidare ska vi ju åka så det är bara att köra, men här känns det som ett stort misslyckande.. När vi börjar närma oss "startgropen" så säger Peter till mig att jag ska göra ett backprov innan vi är framme. Så vi åker in en väg och ställer oss i en "T" korsning (en liggandes sådan) sen börjar jag backa, när jag är klar säger Peter att vi ska vidare. Väl framme där vi startade frågar han hur jag tyckte det gick. Ja mumlar lite och så säger jag:
- Det är ju det du ska tala om för mig =)
- Jo det är sant men du måste ju ha fått ngn känsla över det hela.
Jag tittar på honom och funderar en stund, så säger jag:
- Jo jag hade ju några småmissar, men, jag tycker att det gick bra överlag.
Han tittar på mig så säger han:
- Ska jag bedöma helheten så är du GODKÄND, men, som du säger blev det några missar, men även saker som gick galant. Så här får du ditt tillfälliga körkort, som du får ha med dig när du kör sen tills dit ordinarie körkort kommer.

Jag blev så glad att när jag gått ur hytten springer runt hytten och skriker:

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA jag klarade det.

Så springer jag fram till Janne och kramar om honom och sen även Richard.


Vilken känsla som infunnit sig från det skedet. Jag, Ellenor, får köra lastbil!!! Helt underbart, nu ska bara några till saker hända sen ska jag söka jobb!

Over and out

tisdag 24 januari 2012

Igår..

Gick dagen väldigt bra om jag får säga det själv, körningen gick över förväntan bra. Hade ju inte kört på en hel vecka, så även Janne (min lärare) tyckte det gick bra. Vi var inne och körde runt i alla rondeller som finns på Marieberg (ja runt själva köpcentrat) Men idag gick det värre, eller på förmiddagen gick det bättre än bra, följde alla anvisningarna perfekt men på eftermiddagen gick det sämre än sämst (i alla fall den sista halvtimmen). Det blev en aning tokigt vid en STOR rondell, massa bilar och en ensam Ellenor är ingen bra kombi, men inga plåtskador eller personskador och det är ju ett stort PLUS (+), eller hur?
Men förhoppningsvis går det mycket bättre imorgon...

Ikväll var min man och jag på: Sherlock Holmes: A Game of Shadows den var klart sevärd tycker jag. Vi såg första filmen: Sherlock Holmes när vi "bara" var ihop.. Det var jättekul att gå på bio igen, var längesen sist vi var iväg. Jag älskar ju att titta på movies men min man, ehm.. Kan vi nöja oss med att säga att han inte delar mitt intresse lika mycket?
Nu när vi kom hem var vi lite onyttiga, älsklingen startade fritösen och slängde i vårrullar (vegetariska) tillsammans med mozzarella sticks med chili (tror jag det var) samt "chilipoppers" Supergott men ack så onyttigt...

Nä nu blir det att plugga bromsar inför morgondagen.

Pözz och kråm

onsdag 18 januari 2012

Denna vecka..

Varit dålig i 2 dagar nu, men så när man tänkte igår att jag åker till skolan imorgon (idag) så får man reda på att vi blir lediga resten av veckan, då 3 lärare är på kurs, någon på uppkörning och nån hjälper en elev att backa med släp. Så ganska gött att få vara hemma då "det där" kom idag med.. Slipper man ringa och säga att man är sängliggandes.. Nog om det =) Det var ett tag sedan jag skrev om matlagning så....

.... i måndags gjorde jag en Ost & broccoli paj, med skinka, lök, vitlök, tomat & champinjoner. Pajskalet var av ljust fullkornmjöl. Passade bra till innehållet, men pajskalet blev dock lite väl torr/smulig på sina ställen. Men själva innehållet var gottigt.

Igår hade jag ingen ork eller fantasi, så det blev snabb makaroner med ÖoB´s Pastasås från 3 Kockar, med smak av skinka och svamp. Mättade iaf och det var ju huvudsaken :)
Vi käkade också chokladpudding (även denna från ÖoB) med grädde lite senare på kvällen, men tror att nästa gång vi ska äta chokladpudding så får det bli ett annat märke, smakade inte äckligt men det var heller inte den godaste jag ätit..

Idag hade jag tänkt att städa, baka kakor, göra clementin/mandarincurd (vet inte vilken sort jag har hemma) göra BBG, och ev en äppelpaj. Men vi får se vad jag hinner göra, är ju rätt mycket att göra och orken finns inte tillgänglig. Hoppas på att göra ordning maten, BBG, innan maken kommer hem idag för omväxling skull..

Över och ut

torsdag 12 januari 2012

dripp dropp...

....dropp dripp...


vaknade idag av att det lät som om det regnade in..
Amoz tittade där det läckte in förra gången, men nej där var det torrt..

så går han in i genomgångsrummet...

... regnet har hittat ett nytt ställe att ta sig in via..

.. får se om hinken är full när vi kommer hem idag.. hoppas det har slutat regna under dagen.. så får vi försöka hiva oss upp på taket igen för att se vad som gör så det regnar in..

Om en timme blir jag hämtad skulle jag tro, idag ska jag och Rikard till Marieberg och köra runt.. Hoppas det kommer gå bra.. Måste ta rondellerna utan att köra på innerkanterna..

Over and out..

onsdag 11 januari 2012

nu får det vara nog med elände...

börjar bli så smått irriterad.. Varför kan inte vi få bo i hus vi med... Man ska väl inte behöva få ALLA svårigheter i början heller... Blir inte avskräckta så fort men nu är det jobbigt.. Som igår t. ex vad inträffar när man tänkt lägga sig lite tidigare? Vid 21 tiden så skulle jag fixa lite på toan innan jag skulle gå upp och lösa lite korsord innan sovdax. Så hör jag ett konstigt tickande i hallen, funderar på vad det är för ngt konstigt ljud.. Tittar runt lite i hallen men märker inget (vi har heller ingen lampa där så det var lite jobbigt att kunna se ngt direkt) frågar älsklingen om han kan komma och kolla men innan han hinner fram så upptäcker jag till min fasa....



.....det regnar in... via väggen/taket ner på fönsterbrädan vidare ut på golvet.. Springer upp till övervåningen... plask... halvvägs upp i trappan droppar det vatten.. springer runt och kollar rummen och upptäcker en till läcka i sovrummet!!! Ovanför läckan som är i hallen på nedervåningen.. SUCK!!!


Vad får vi göra, 21:10 ungefär får vi gå ut i regnet och upp på taket för att kolla presenningarna som ligger som skydd för isoleringen och lite råspont samt täckpapp, i väntan på att bli färdigt att lägga på nytt plåttak..

Strax innan 24 kommer vi in, värmer oss så gott i går i vardagsrummet där jag somnar efter en stund för att bli väckt 00:45 för att gå upp och lägga sig i sängen.. Vad man frös igår innan man somnade, hackade t o m tänder.. Vilket inte är vidare vanligt, brukar hacka tänder dock när jag blir nervös vad jag märkt på senare år, men igår berodde det på kylan..


Så i morse var man så trött, har nog aldrig varit så trött på länge efter en natts sömn. Så när jag åkte in med Amoz på morgonen för att jag annars inte hade kommit in på annat sätt till Kumla så satt jag på hans jobb ett tag och halvslumrade.. Såå trött!! När man kommit fram till skolan så säger jag det att jag fixar inte köra nu på morgonen, så Rikard började som tur var samt att han var snäll och gjorde säkerhetskontrollen som jag egentligen skulle gjort idag då han gjorde den igår.. Men jag fick göra säkerhetskontrollen efter lunch så nu är det hans tur imorgon =) Han körde för övrigt kanonbra.. =) I morgon bär det av in till Marieberg, och deras "underbara" rondeller...

fredag 6 januari 2012

Lite längre fram..

... på året ska jag göra en till bröllopstårta, om allt går enligt planerna.
Det blir till ännu en kurskamrat, hon & hennes sambo ska gänga sig 1 sep :) Ska bli spännande att få göra den tårtan också. Undrar vad dom har för smak? Kul ska det iaf bli.

Några dagar efter deras bröllop så firar jag och min man 2 årig bröllopsdag. Inte klokt vad fort det går. I förrgår hade vi 1 år och 4 månader, man har allt haft bra smak vad gäller valet av man. Han är verkligen den perfekte för mig <3

torsdag 5 januari 2012

CC'S BRöLLOPSTÅRTA




SÅHÄR SER TÅRTAN UT SOM JAG GJORDE IGÅR. NI FÅR BARA SE EN LITEN BIT =)
KOMMER LÄGGA UT BILDER PÅ ALLA 4 NÄR DOM ÄR GJORDA ;)

onsdag 4 januari 2012

4 JANUARI 2012

Det har varit lite smådrygt 2 veckor nu, den 25 fick vi inbrott, samma dag blåste plåttaket av, för några dagar sen regnade det in på övervåningen i vårt sovrum samt ena gästrummet. SUCK.. Hoppas vi har tur med vädret tills taket ligger på plats igen.. Men nog om det där nu..

Idag gjordes en prov-smakar-tårta till det lyckliga och blivande paret Hansson, den 18 går det av stapeln, då dom gängar sig :) En från den kursen jag går nu och hennes blivande man var här idag och provsmakade på en tårta jag gjorde idag.

Innehållet var:
* Vaniljgrädde
* Jordgubbsmousse med yoghurt
* Chokladmousse med crisp
* Hallonmousse
* Vit chokladmousse (egengjord, tyckte sj att den vart godast av alla)

Vinnaren av smakerna blev faktiskt 2 olika =)

* Jordgubbsmoussen med yoghurt &
* Chokladmoussen med crisp

Det blir totalt 4 tårtor varav 2 med Jordgubbsmoussen & 2 med Chokladmousse.
Tårtorna kommer bli vita med ett svart band med silverbrodyr, 2 hjärtan utstansade i marsipan i 2 olika färger, lite ovanlig men "cool" text samt ev ett brudpar eller 4. Beror på vad dom fastnar för.

Den 18 februari ska dom göras =)Spännande värre..

Over and out 4 this time ;)