tisdag 24 juli 2012

hemma igen...

Borta bra men hemma bäst brukar det ju heta.. Men idag stämde det inte.. Hade gärna skippat den här dagen.. Men det kan man ju inte göra.. Den har kommit och gått och man kan bara hoppas på att morgondagen blir 100 % BÄTTRE...

Helgen spenderades hos Madde, som jag skrev om i föregående inlägg.. Det var så mysigt och skönt.. Deras hem är helt enkelt underbart. Ni skulle ha sett och upplevt det =) Högt i tak vilket gjorde rummen luftiga, smarta inrednings detaljer och snygga.. Med mera, med mera... När jag skulle åka så packade jag in min väska i bilen och gick för att ta farväl av Madde, barnen och Maddes mamma, då sitter Bella i vagnen och vinkar hej då och så vänder hon upp huvudet och "plutar" med munnen för att få en puss (så GO denna tjej som är!!!) Erik satt i sin vagn och söt som han är så sa han hej då också =)

Idag har vi även flyttat på en bil som tillhör bror och våran micra samt en porsche "rumpa".. Imorgon kanske en husvagn flyttas på också, vi får se om det hinns med... Kan ju hoppas det i alla fall..

Ikväll när jag tittade ut genom fönstret för att se om våra nattgäster kommit upptäckte jag en stor och fet PADDA sittandes på altanen.. Den var enorm, hade jag haft en bättre kamera än den jag har i min mobil så hade jag tagit ett kort och visat er den. Det satt också två grodor lite längre bort, såvida det inte var två paddbebisar.. När våra gäster väl kom så pekade jag på paddan som satt kvar och min svåger utbrast :

- Jag har aldrig sett en så stor padda tidigare..

Så den måste varit enorm ;)

Nu klockan 03.00 gick svåger och la sig, jag är inte trött ännu.. Men det kommer väl, så snart man har satt sig för att kika på någon film eller annat kommer man väl sitta som en fågelhôlk eller liknande.. Så nu säger jag som jag brukar...

Over and out...

fredag 20 juli 2012

Åka bort lite...

Idag åker jag till Hjo, det blir efter att Amoz har kommit hem från jobbet. Han gör sin sista dag innan semestern idag :) Så det ska bli härligt, vi kommer väl åka på dags utflykter då vi måste vara hemma och packa och ev även börja flytta allt vi kan tänkas få flytta innan dagen för sista augusti är här. Tänkte att vi skulle flytta "rumsvis" så när vi kommer till nya stället är det bara att packa upp div rum direkt, så slipper man ha allt uppackande och iordningställande sen.. Men nog om det =)

Idag åker jag hem till Madde och Fredrik alltså, ska bli härligt att bara få umgås med dom och deras söta och goá barn.. Även få se irl hur deras nya hem ser ut ;) Har ju "bara" sett bilder på hennes blogg innan, samt sett huset utvändigt när mamma och jag åkte förbi för att handla på ica.

Ha en trevlig helg kära läsare :) För det tänker jag ha!

=)

Over and out

torsdag 19 juli 2012

Hur gick det då?

Ja med vårat "bestyr" igår alltså.. Vi träffade hyresvärden och den uppfattning jag fick var att oavsett vad som sker så får vi hyra, typ.. Frågan var väl bara vilket hus det kommer bli.. Det finns ett hus "utan" kök, en halvtrinett fanns dock, vilket skulle innebära 5 rum. Sen fanns det också ett till hus, som just nu blir uthyrt på s.k månadsbasis, skulle det vara så att dom som bor där just nu skulle flytta innan augusti utgång då skulle vi kunna ta det huset och då finns det ett kök och 4 rum där. Men hur det blir med det får vi veta om någon vecka eller så.. Men kontentan av det hela är att vi kommer ha ett boende :)

Over and out kära läsare..

onsdag 18 juli 2012

onsdag..

Idag kommer älsklingen hem runt 17.30, det har han gjort de senaste dagarna. Lite mer jobb strax innan han tar semester.. Men idag när han kommer hem ska vi åka bort direkt, vi ska titta på ett hus och prata med hyresvärden så får vi se hur det kommer gå =) Om allt går vägen blir vi grannar med våra kära vänner, familjen S.. Skulle vara trevligt.. Samt att vi då kommer ha någon stans att bo i September... För just för stunden är vi hemlösa det datumet.. Men det ordnar sig, alltid.. Det är ju ändå ett ganska bra tag kvar tills bebisen kommer men det kunde ju vara skönt att vara hemmastadd på det nya stället ett tag innan. Så man har hunnit "landa" innan nästa omställning kommer.. Min mamma kommer att komma upp en vecka typ och hjälpa mig med mina hemska lådor.. Kan inte spara allt, och det ska bli skönt med en riktig ut rensning.. Men troligtvis blir det väl efter vi har flyttat från det här stället.. Det blir enklast så, att kunna ta det i sin takt utan massa tjafs..

Snart ska jag intaga lunch, resterna från middagen igår. Härligt att bara behöva ställa in det i micron istället för att laga något från grunden.. Det blir färspotatis med ostschnitzel och hamburgerdressing. Ska även försöka ta itu med disken.. TRÅKIGT!!! Men det måste ju göras.. Eller hur? Sen får vi se vad det blir för mat ikväll.. Kanske mat ute, på vägen hem.. Men vi får se.. =)

Over and out..

måndag 16 juli 2012

Helgen som kom och gick...

Vad har ni gjort i helgen då? Vi har städat lite, fått undan massa disk (Amoz fixa det mesta med disken) sen har vi också haft besök. Bebisen har sparkat en hel del och igår så sparkade h*n "på" älsklingen också, rättvist ska det väl ändå vara? =)

I fredags var jag publik med 3 andra när våra män och vänner spelade fotboll. Min man stod i mål och var jätte duktig med tanke på att han inte spelat på bra länge.. (inte är han särskilt sportintresserad heller) Men duktig som få.. Efter fotbollsmatchen åkte vi hem till några vänner och grillade, vi var ganska många där och hade jättetrevligt.. Efterrätten där bestod av en jordgubbstårta med maräng och lemon curd och extra jordgubbar att bara smälla i sig =)

I lördags handlade vi lite inför gäster som skulle komma på besök, så när vi kom hem var våra kära vänner från Åstorp här, dom fixade lunch till oss. Det blev pasta med en bacon, lök och vitlöksås som var SUPERGOD!!! Efter att dom åkt kom några andra av våra vänner som skulle sova över till söndagen, på kvällen efter att grabbarna åkt iväg och handlat, två gånger, så åt vi lite plockmat som bestod av sallad, tomater, gurka, vattenmelon, honungsmelon, baugette, vitlökssmör, skinka, chorizo, majs och efterrätten bestod av jordgubbar med grädde. Så gott!!

Igår, söndags, hände det inte så mycket.. Våra vänner åkte vidare och vi åkte och handlade lite till middag. Vi testade min "halogenugn", som jag fick av maken och svärföräldrarna för ca 1 år sen.. (det kan ha varit inom ett år också, minnet är bra men väldigt kort) Det gick väl ganska bra tror jag.. Vi fick i oss lite till livs i alla fall.. På kvällen åt vi lite rester av lördagens mat, så hade vi ett jordgubbspaket kvar från lördagen och när jag ska gå och fixa till dom så upptäcker jag att de blivit mögliga... USCH!!!! Det tyckte vi inte om, så dåligt att dom inte står sig en dag ens.. Men men, jag fick nöja mig med att äta bigaråer och gröna druvor..

Nu ska jag väl försöka få i mig frukost innan jag ska kontakta selstor för att se om vi kan hyra ett förråd hos dom tills vi hittat ett nytt hem..

Over and out och ha en trevlig dag ni alla söta och rara..

fredag 13 juli 2012

vilse...

Ja det kan man typ säga att jag har varit i ca 2 timmar.. Skulle gå en promenad med Lee (en hund vi passar)ttänkte att det tar väl max 1 timme.. Men det gjorde det inte, jag kom "vilse" så jag har gått och gått och gått från strax innan 13 till 15.40 när älskade Amoz hittade mig.. Vilken promenad, trodde jag gick jäms med en väg fast från skogen sett.. Men det visade sig vara helt fel.. Kom ut vid en mack som ligger en bit härifrån, då åkte jag visserligen bil men vad jobbigt det har varit.. Men tur att älskade maken hittade mig..Nu är jag allt bra mör i kroppen.. Ont överallt... Får väl en bra träningsvärk imorgon skulle jag tro.. Nu sitter jag här och äter jordnötsmör mackor med chokladkräm... Får lite energi kanske... Inte det nyttigaste dock, jag vet!! Men blev så sugen..

Snart ska vi iväg till några vänner, ska bli kul att träffa dom, var ett tag sen sist.. Ha det gott!

Over and out!

tisdag 10 juli 2012

blev inte som det var tänkt..

I söndags för en vecka sedan åkte jag till Hjo. Skulle varit där 2 veckor plus en vecka hos syrran och några dagar hos kompisen som flyttat tillbaka till Hjo. Men så blev det inte.. Amoz hämtade mig i söndags, så nu är jag hemma i Örebro igen. Trist men samtidigt skönt att vara hemma. Har saknat Amoz under veckan som gått.. Har även själv blivit saknad av honom :)

Hur har det gått för vår fågelfamilj då?

Troligtvis är det en grå flugsnappare vi haft besök av. Dom la tillslut 5 ägg, alla kläcktes och nu är dom också  flygfärdiga. Ska försöka lägga upp bilder här snart på de vi har =)

Hur går det med vår graviditet?

Den fortskrider framåt och det blir mer spännande ju längre tiden lider :) Nu är jag inne i månad 5 (v20+3) och det är en livlig krabat får jag säga, idag såg jag att h*n rörde sig, det såg väldigt roligt ut på magen eller hur man säger.. Ska bli spännande att få hälsa på den lill* om ca 4 månader..

Husletandet har inte gått så bra, än får jag väl säga. Vi hoppas få tag på något riktigt bra ställe ASAP.. Det skulle ju underlätta så man slapp tänka så mycket på det sen.. Det är ju inte så långt kvar innan vi måste flytta.. Vi vet inte riktigt vart vi "vill" bo heller, visst gärna på landet, men frågan är ju vart? Örebro eller Kumla? Blir det Kumla så får ju älsklingen närmare till sitt jobb, annars måste vi få ett billigt/billigare boende i Örebro så pendlingen inte blir så kostsamt märkbar.. Mycket med det jordiska..

Det var väl allt för denna gång..

Ja just det, anledningen till att det var ett tag sen jag skrev här beror på att datorn kraschade, så när jag nu kom hem så hade vi fått låna en dator av våra kära vänner i Åsbro. Stort TACK till er sötisar ;)