söndag 25 november 2012

I LIKE IT

Skriver bara en rad eller två idag... Vikten har börjat rasa, jag är mäkta imponerad :) inte vägt såhär "lite" på år och dar hoppas det håller i sig!! =)

lördag 24 november 2012

Inte så långt kvar nej...

Det skulle igår vara beräknat att våran bebis skulle komma, den 23 november 2012. Jag räknade med att gå över tiden 1 till 2 veckor så jag hade låång tid på mig att packa väskan och få iordning födelsebrevet m.m

Idag är våran bebis 1 vecka och 1 dag redan.. Tiden går fort :)

Onsdagen, förra veckan, så släppte "slemproppen" så då började det hända något men jag trodde ändå att det skulle ta minst en vecka innan vi skulle åka in. På torsdag morgon vid 4.30 så gick vattnet (jag trodde då att det fortfarande kunde vara slemproppen som släppte då jag inte visste om hela hade åkt bort eller bara viss del.) När kl närmade sig 6.30 så kom det mer vatten och vid 8 tiden gick ännu mer vatten plus att det hade börjat värka. Jag ringde då in till förlossningen och sa vad som hänt och dom i sin tur hänvisade mig då till specialist mödravården. Ringde in till dom, sköterskan som svarade tyckte vi skulle åka in till 10-tiden. Så jag ringer Amoz och säger att vi ska åka in men att jag kunde försöka få tag i våra kära grannar och vänner först för att se om dom kunde köra in mig till Kumla för att vi sedan skulle ta oss till Örebro och USÖ.

Fick inte tag på grannarna så ringde tillbaka till älsklingen och sa att han fick hämta mig. Under tiden passade jag på att packa den där väskan man skulle packat för länge sen.. Det tog ju ändå ca 20 minuter för han att komma hem. Så tiden fanns ju, hehe... Vi åker in och sköterskan konstaterar att det varit vattenavgång, jag blev kopplad till en maskin som skulle kolla hur bebisen mådde och även registrera hur tätt värkarna kom. Så efter en stund så säger hon att förlossningen är ganska så belamrad för tillfället så antingen kunde vi åka hem igen eller så kunde vi gå runt på stan tills mina värkar satte igång och blev outhärdliga. Så vi bestämde att åka till Amoz jobb, då kunde han få jobba lite mer samt det skulle underlätta om vi var tvungna att åka in igen istället för att han skulle hämta mig hemma o det skulle gå åt mer tid. 

Vattnet gick fler gånger under dagen så man kände sig inte jättefräsch.. Så vid 14-14.30 så tänkte jag att jag kunde åka hem med grannarna som gjorde ärenden i Kumla. Då kunde jag byta kläder och tvätta upp det som jag haft på mig samt med mig. Men vid 15 tiden så har värkarna tilltagit i styrka så jag ringer förlossningen och frågar hur jag ska göra, de säger att jag är välkommen in =) (Tack för det) Så säger till grabben att vi måste åka in så han släpper allt och iväg bär det.. 

Vi kommer in strax innan 16 och blir hänvisade till ett rum strax efter. Sen blir det en hel del väntan med värsta smärtan. Jag får lite olika smärtstillande under natten och även under dagen på fredagen. Lustgasen blev min kompis :) När klockan är typ 16.30 så kommer hela teamet in för nu vill dom få ut bebisen. Det vart en pärs vill jag lova men utgången blev bra =) 


17.13 föddes våran tös. Hon vägde 3695 g och var 50 cm lång (eller kort om man hellre vill det)

Bilder kommer komma ut här så småningom =)
Vi har inget namn på henne ännu men det kommer det med.. Vi har ju ändå 3 månader på oss att välja ett namn =)

Nu har pappa bytt blöja på sin dotter så nu väntar matningen... Mys stund med dottern.. HÄRLIGT!!

Over and out

onsdag 14 november 2012

Inte så långt kvar =)

Nu börjar det börjar det väl röra på sig en del.. Ska till barnmorskan* idag OM jag får ett svar på mitt mail till henne. Då jag fortfarande är sjuk så skrev jag till henne i morse och frågade hur vi skulle göra. Så väntar på svar...

Inatt "gick" slemproppen också, eller delar av den.. Så det ska bli spännande att se när den lill* bestämmer sig för att komma ut. Hoppas bara man fått en bra vilodag/natt innan man i "panik" åker in till förlossningen.. Hehe...

Måste packa min väska snart också, för som sagt man vet ju inte när vi måste in. Lite jobbigt att bara slänga ner ngt man inte vet kommer funka eller inte.. Har ni som fött barn tidigare några tips på vad man ska packa ner i den här väskan? Kom gärna med förslag så får jag det lite lättare att inte ta med onödiga saker...

Nu fick jag ett svar från bm* hon ska ringa mig.. Lyckat då man inte har någon vidare röst att prata med.. Men men.. Hehe ska bli spännande.. =)

Nu ska jag nog sätta mig framför en film med en kopp rykande the eller nyponsoppa kanske...

Ni får ha en underbar dag kära läsare o medbloggare =)

tisdag 13 november 2012

Veckan som gått..

Älskade Amoz var hemma från måndagen till torsdag kan man säga. Han åkte iväg och jobbade torsdag o fredag då han varit väldigt hostig och dålig under veckan. På onsdagen kom ju även  vår katt, Amos hem efter 2 månader och 1 vecka på okänd "ort".. Vi åkte i fredags upp till dalarna för och hälsa på syster och svåger samt de vänner man skulle hinna med att träffa :)

Redan på fredags kvällen träffade vi Susanna o Philip med barnen Emanuel, Joline och lilla Chili. Det var verkligen en härlig kväll med god mat och umgänge. Natten till lördag var inte en trevlig natt.. Vaknade av värsta smärtan (skulle väl tro att det var en försmak samt startskottet för kommande förlossning) som gick över efter en stund. På lördagen skulle syrran o svågern till Bollnäs så vi passade då på att träffa min äldsta barndomskamrat Marina och hennes man Tommy samt barnen Maximilian och Amelie. Vi åt och njöt av gott umgänge. Spelade lite biljard också, lite senare på kvällen åkte vi hem till syster igen och åt en god Flygande Jacob efterrätten blev Choklad och polkagris milkshake den är helt underbar att dricka.. Vill bara ha mer och mer... Men ett glas fick räcka =)

På söndagen fick jag syrran att ta några kort på oss innan vi skulle åka hemmåt. Ska lägga upp något här idag faktiskt =)
När vi åkte ifrån dom så for vi till Borlänge för att hälsa på en till familj, min svägerskas bror med familj. Nu var "bara" Calle och Camilla hemma men det var minst lika trevligt att "bara" få träffa dom =) Vi fick fika med wienerbröd så gott.. Just det under helgen blev jag även av med min röst.. Den är fortfarande inte tillbaka ännu men fick ett tips idag om saltvatten så får testa om det funkar =)

Igår fick jag umgås med min man under betald arbetstid =) Han skulle åka till Ekerö och lämna av en pall som blivit lite försenad så då fick jag följa med om jag ville och det är klart jag väljer att följa med =) Resan dit var jag ganska social med honom, var vaken hela tiden men på hemvägen somnade jag.. Så typiskt och vilket trevligt sällskap jag visade mig vara till honom :( men men.. Så är det ibland..

Nu över till lite bilder.. Håll till godo =)




Amoz och Amos =) Han med fyra ben hade saknat husse han.. Är en riktigt kelgris med husse.. =)

Over and out :)

fredag 9 november 2012

=)

Torktumlaren är nu vår btw. Skrev ju om den i ett annat inlägg, nu är den betald och det känns jätteskönt =)

Så skönt att ha en tumlare nu när det verkligen kommer behövas tvättas kläder typ varje dag känns det som. Visst det är kanske överdrivet men antar det kommer bli mer nu än någonsin tidigare.. Samt det är så härligt att slippa gå ut över en gårdsplan för att komma till en tvättstuga, allt finns ju i huset =)

Nu ska jag försöka vara lite duktig, plocka undan sånt som ska slängas och starta diskmaskin nr 2 för dagen. Förhoppningsvis den sista också.. Städa det jag orkar med. Minst vardagsrummet så är i alla fall det fint när älsklingen kommer hem. =)

Over and out..

onsdag 7 november 2012

He's back in da house...

Vill uppdatera lite med bilder idag tänkte jag =)

Detta är jag i vecka 37+5 Är typ den enda bild jag har men ska se om det inte kan bli några fler innan bebisen bestämmer sig för att komma ut.
Ska bli spännande att se vem det är som legat under mitt hjärta denna långa tid.. Samt även se vad det blir för kön.. Vissa tror det blir en pojke och andra tror det blir en tjej.. Spännande och lika roligt vad det än blir :)

Sen vill jag visa en bild på vad vi ätit idag :


Fick bli fika ikväll, ja för några timmar sen =) Vi har hunnit se en film och varit ute på nätet också =)

Och nu till rubriken till detta inlägg..


Amos försvann från vårt hem den 1 september iår, han hade då varit i vårt nya hem ca 1 vecka och knappt fått gå ut då vi ville vänja honom vid hemmet först.. Idag den 7 november kom han hem =) Så härligt.. Fattar inte hur han hittade oss igen, men dom har väl bra "lokalsinne" =) Kramar från oss till er alla :)



fredag 2 november 2012

Testing...

Har fått en "ny" mobil, en Samsung Galaxy nånting.. Fick den i onsdags när vi var över till en "gammal" kurskamrat, från lastbilsutbildningen, och hans sambo på middag. Så nu ska jag testa att föra över en bild från igår, våran middag som bestod av köttfärs, kidneybönor, vita bönor och cocktailtomater =)