tisdag 15 oktober 2013

Huvudvärk, bröllop & tårta!!

Jahopp, då har jag fått en dag ledig från huvudvärk och det var igår det.. Idag har det varit allmänt drygt.. Men skönt att ens dotter är underbar och inte gör så mycket väsen av sig. Självklart övar hon upp stämbanden ibland men idag har hon inte gjort det.. Gött!!

I helgen ska vi på bröllop! Det var så länge sen sist. Det ska bli så roligt! Jag vet inte vad jag ska ha på mig ännu, hade velat haft något nytt men det blir inget med det då vi inte har råd med det tyvärr.. Men men, det är ju inte hela världen.. Kom på att det var länge sen jag hade balklänningen på mig, 2011 var senast men den kanske blir för mycket? Hmm.. Kommer nog på något..

Till bröllopet ska det även göras en tårta och det är jag som tar hjälp av min älskade man, som ska göra den.. Nervöst att det inte ska räcka och att något ska bli fel.. Men det får helt enkelt gå! Kan ju inte backa ur nu liksom :) Men det ska framför allt bli roligt att få göra den (läs 9 st)..

Over and out

fredag 4 oktober 2013

Middagsplanering & tänder..

Funderar på nästa veckas meny. Det kommer förhoppningsvis att bli Kycklingpaj, sist jag gjorde den pajen som jag funderar på att göra kunde jag inte själv smaka på den då jag gick på en diet (som för övrigt är den bästa jag testat hittills). Så vi får hoppas att det kan bli paj nästa vecka =) Sen har vi några lövbiffar i frysen funderar på att ha Gorgonzolafylld lövbiff, får fundera vidare på det. Sen har jag inga mer idéer, hmm.. 2/5 dagar eventuellt planerade ;) Pannkakor eller fläskpannkaka vore ju något kanske, nu när jag ändå har stekfläsk i frysen.. Någon soppa vore inte heller helt fel, med tanke på att temperaturen utomhus blir kallare och kallare.. Skulle vilja ha en "mustig" soppa, krämig typ.. Helst inte med bitar i.. Spånar även vidare på den tanken.. Då är vi uppe i eventuellt 4/5 middagar.. Om det inte blir pannkakor ena dagen och fläskpannkaka några dagar senare =) Får leta upp recept och hoppas jag hittar något bra! Efterrätt en dag måste det minst bli, där funderar jag på cheesecake..

Nu till tänder! Jag tror Elise börjar få en 4e tand bredvid de övriga, den syns inte ännu men det är en upphöjning brevid hennes 3e tand. Lite lustigt alla tänder hon har finns än så länge i neder käken.. Vi får se om det kommer upp någon i helgen eller om det bara är inbillning från min sida! =)

Imorgon får jag ÄNTLIGEN träffa min goda och kära vän sen högstadiet, som för övrigt skriver här http://maddixblogg.blogspot.se/ om ni inte redan följer henne så börja nu =)

Over and out!

torsdag 3 oktober 2013

Veckans middagar har varit lite olika utbud på..

Bl a har vi haft Kreolsk kyckling (JÄTTEGOTT btw), Korvstroganoff, Lasagne (blev tyvärr lite för lite fyllning i men bättring tills nästa gång) Idag kommer vi ha skinkschnitzel tror jag det heter.. Det bästa av allt är att vi just nu har 7 (+ 2 som står i skafferiet) lunchlådor till Amoz i frysen så han kan välja lite vad han vill ha OM man någon dag inte skulle orka fixa maten till dagen efter.. Imorgon blir det TACOPAJ fast inte när Amoz slutat jobbet utan senare på kvällen.. LÄNGTAR!!

Nu ska jag göra ett tappert försök att ta tag i städningen här, får börja i liten skala. VARDAGSRUMMET står först i kö.. Jag HATAR verkligen att städa och jag har ingen bra rutin på att plocka när det börjar bli stökigt utan tillslut ser det ut som ett bombnedslag igen..

Hade velat ha ett STORT hus på 100-200 kvadrat då hade det inte sett stökigt ut som det lätt gör nu när vi bor på 80 kvadrat och rummen är på 10 kvadrat och grajerna vi har borde finnas i ett stort hus... Drömma kan man göra länge och väl.. Men någongång ska vi ha ett hus med stort garage så vi kan fixa med det vi vill.. Utan att behöva åka 20 mil tor för att byta motor eller vad det nu kan vara..

Hej svejs!