lördag 24 november 2012

Inte så långt kvar nej...

Det skulle igår vara beräknat att våran bebis skulle komma, den 23 november 2012. Jag räknade med att gå över tiden 1 till 2 veckor så jag hade låång tid på mig att packa väskan och få iordning födelsebrevet m.m

Idag är våran bebis 1 vecka och 1 dag redan.. Tiden går fort :)

Onsdagen, förra veckan, så släppte "slemproppen" så då började det hända något men jag trodde ändå att det skulle ta minst en vecka innan vi skulle åka in. På torsdag morgon vid 4.30 så gick vattnet (jag trodde då att det fortfarande kunde vara slemproppen som släppte då jag inte visste om hela hade åkt bort eller bara viss del.) När kl närmade sig 6.30 så kom det mer vatten och vid 8 tiden gick ännu mer vatten plus att det hade börjat värka. Jag ringde då in till förlossningen och sa vad som hänt och dom i sin tur hänvisade mig då till specialist mödravården. Ringde in till dom, sköterskan som svarade tyckte vi skulle åka in till 10-tiden. Så jag ringer Amoz och säger att vi ska åka in men att jag kunde försöka få tag i våra kära grannar och vänner först för att se om dom kunde köra in mig till Kumla för att vi sedan skulle ta oss till Örebro och USÖ.

Fick inte tag på grannarna så ringde tillbaka till älsklingen och sa att han fick hämta mig. Under tiden passade jag på att packa den där väskan man skulle packat för länge sen.. Det tog ju ändå ca 20 minuter för han att komma hem. Så tiden fanns ju, hehe... Vi åker in och sköterskan konstaterar att det varit vattenavgång, jag blev kopplad till en maskin som skulle kolla hur bebisen mådde och även registrera hur tätt värkarna kom. Så efter en stund så säger hon att förlossningen är ganska så belamrad för tillfället så antingen kunde vi åka hem igen eller så kunde vi gå runt på stan tills mina värkar satte igång och blev outhärdliga. Så vi bestämde att åka till Amoz jobb, då kunde han få jobba lite mer samt det skulle underlätta om vi var tvungna att åka in igen istället för att han skulle hämta mig hemma o det skulle gå åt mer tid. 

Vattnet gick fler gånger under dagen så man kände sig inte jättefräsch.. Så vid 14-14.30 så tänkte jag att jag kunde åka hem med grannarna som gjorde ärenden i Kumla. Då kunde jag byta kläder och tvätta upp det som jag haft på mig samt med mig. Men vid 15 tiden så har värkarna tilltagit i styrka så jag ringer förlossningen och frågar hur jag ska göra, de säger att jag är välkommen in =) (Tack för det) Så säger till grabben att vi måste åka in så han släpper allt och iväg bär det.. 

Vi kommer in strax innan 16 och blir hänvisade till ett rum strax efter. Sen blir det en hel del väntan med värsta smärtan. Jag får lite olika smärtstillande under natten och även under dagen på fredagen. Lustgasen blev min kompis :) När klockan är typ 16.30 så kommer hela teamet in för nu vill dom få ut bebisen. Det vart en pärs vill jag lova men utgången blev bra =) 


17.13 föddes våran tös. Hon vägde 3695 g och var 50 cm lång (eller kort om man hellre vill det)

Bilder kommer komma ut här så småningom =)
Vi har inget namn på henne ännu men det kommer det med.. Vi har ju ändå 3 månader på oss att välja ett namn =)

Nu har pappa bytt blöja på sin dotter så nu väntar matningen... Mys stund med dottern.. HÄRLIGT!!

Over and out

3 kommentarer:

  1. Grattis till eran flicka! Kul att höra din berättelse. Ser fram emot att få se henne!! Grattiskramar Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket :) Det värmer =) Kramar tillbaks :)

      Radera
  2. Stort Hjärtligt **GRATTIS** till er lilla sessa/Kram

    SvaraRadera