måndag 22 oktober 2012

Helgen som gått..

I fredags kom pappa och mamma upp till oss.. Dom hade med sig en släpkärra, så jag tänkte att dom nog tagit med sig en garderob och mycket riktigt, det hade dom.. De hade även med en annan sak... En torktumlare =) som vi får låna av min ena bror och ev kommer köpa av han sen då han inte behöver den..Så underbart..

Lite senare på kvällen gick vi in till grannarna S och åt tacos med dom, det var härligt =) Så fikade vi också på bullar som jag gjort tidigare och gett till familjen S..

På lördagen åkte mamma och pappa till Flen för att hjälpa mormor att sätta in en varmvattenberedare så strax efter frukosten gav dom sig iväg.. Vi flyttade in torktumlaren i badrummet och torkade ur samt dammsög ur den på diverse damm och sågspån (?) =) Så skruvade vi av filterhållaren och dammsög där också, det behövdes.. Sen slängde vi in 2 blöta handdukar och startade maskinen för att se hur långt ett program tog samt se att den funkade då den stått i några år utan att användas, den funkade perfekt. Så nu kommer mina tvättdagar bli mer effektiva. Det som är skönt är ju att vår boende kostnad inte kommer förändras något, då allt ingår i den befintliga hyran =) Så nu ska här tvättas, vad skönt det kommer vara då bebisen är här.. Slippa hänga tvätten och vänta på att den ska torka innan man kan starta en ny maskin med tvätt.. För tvätt kommer det att bli... När pappa och mamma kom hem på kvällen (hade dom med sig en påse med mormors underbart goda vaniljbullar) så hade vi gjort en köttgryta på högrev och massa grönsaker i. Jag brukar oftast göra burgundisk gryta när jag ska ha högrev men denna gången blev det ett "man-tager-vad-man-haver-hopkok" min man och jag hjälptes åt och det var mycket roligt och givande =) Senare på kvällen spelade vi plump och såg på en film.

I söndags hände inte så mycket här hemma, vi åt frukost och gav oss iväg mot Marieberg för att se om byggaffärerna där hade järnfärg. Pappa ska måla om en kärra han har till sin traktor, den ska bli röd och grön. Men de som hade färg var alldeles för dyr.. Så pappa fick inte köpt någon färg. Men vi hade en trevlig stund ändå =) Vi åkte hem och åt resterna från grytan och jag ringde min svåger och fick recept på kladdkaka.. Min kaka blev inte så bra, formen var för liten troligtvis.. Men men, den svällde upp och blev hög och lite väl kladdig på sina ställen.. Men men, det gick att äta iaf  =)

Detta var vår helg, hur såg er ut?

Over and out!

fredag 19 oktober 2012

Varför skjuta upp saker i sista minuten för?

God morgon kära läsare.. Här har vi tydligen 11 + ute redan nu, kan ju hoppas att det håller i sig =)
Jag gick upp strax efter att Amoz hade åkt till jobbet, förhoppningsvis är det hans sista övertids dag idag.. Håller tummarna för det.. Så man kan börja ha lite tv-mys eller något innan man går och lägger sig..
Det var svårt att somna igår, vet inte varför egentligen, men så var det.. Låg ju i sängen vid 22 tiden, men somnade inte fören klockan var efter 24..

Idag kommer pappa och mamma hit, dom ska till mormor imorgon för att installera en varmvattenberedare sen åker dom hit igen så dom stannar tills söndag =) Men här kommer min rubrik in i bilden.. Varför ska man alltid skjuta upp saker för? Jag vet med mig själv att jag inte fixar hushålls-fix, såsom städa och tvätta, diska m.m och nu har jag ju vetat om att dom ska komma idag i ca 2 veckor.. Men har något hänt här hemma då? Ja lite diskning och tvättning har det ju blivit, men inget städ!!

Så nu fick jag ju gå upp "med" Amoz så att säga för att hinna med något idag, har räknat ut att jag har 3 timmar i varje rum till förfogandet.. Jag har fixat i gästrummet och vardagsrummet än så länge, är dock inte helt klar med något av rummen. Ska dammsuga i det ena och bädda samt ställa undan några fler lådor i det andra rummet.. Men så blir man ju så trött och omotiverad att göra saker.. Men jag ska sköta mig idag.. Så blir även Amoz glad när han kommer hem, så vi bara behöver handla typ.. Jag åt frukost förut strax innan 6 så tänkte ta en andra frukost vid 9.. Vill nog ha varm choklad och några ostmackor då, förut åt jag en skål med yoghurt (från lild, den var supergod och jag är inget "fan" av vare sig fil eller yoghurt men denna kommer vi nog köpa igen) och lite flingor..

De rum som ska fixas idag är badrummet/tvättstugan och köket samt ovannämnda..

Så vi ses senare, ha en underbar dag!

Over and out!

onsdag 17 oktober 2012

Tisdagens bravader =)

Igår gick strömmen utan att jag egentligen märkte det, hade det inte varit för ett sms jag fick strax innan eller efter 12 från våra kära grannar så hade jag nog inte märkt något fören datorn slog av..SÅ istället för att "uggla" inne hos mig så gick jag in till dom =) Härligt när man bor så nära.. Strömmen kom på igen strax innan halv 1 tror jag kl var.. Eller så var "hon" 13 men men, skönt att det gick fort.. Våra andra grannar har haft problem med strömmen i några veckor tror jag det är nu. Så vi vart ju skonade att det bara var någon timme, samt att det verkade vara under kontrollerade förhållanden.. =)

Igår hade vi tid hos barnmorskan igen, skulle ju varit där förra veckan egentligen men då fick hon förhinder.. Så det blev ombokat tills igår.. Nu märks det att man börjar närma sig slutmålet.. Det känns både här och där, samt att hur man än sitter eller ligger så känns det jobbigt.. Igår lämnade jag urin prov och dom stack mig i fingret för att kolla sockerhalten.. Ingen äggvita och jag låg på 5.2 i socker så det var bara bra siffror.. Så fick jag lägga mig på "sängen" och hon kände på magen, allt verkade bra samt lyssnade på hjärtljuden i sin trätratt.. Så frågade hon om vi också ville lyssna och det ville vi ju självklart, det lilla hjärtat klappade på  i god takt.. Låter så mysigt..

Här kommer lite hjärtslags information:

1a kollen vi hade slog hjärtat i 142 slag/ minuten
2a kollen vi hade slog hjärtat i 132 slag/ minuten
3e kollen vi hade slog hjärtat i 138 slag/ minuten
4e kollen vi hade slog hjärtat i 142 slag/ minuten (igår)

Nästa gång vi ska dit blir den 31/10, då skulle vi göra en hel del saker. Bl. a det vanliga urin provet, imuniseringsprov (tror jag det hette, för att se så jag inte blivit "allergisk" mot barnets blod eller om det var tvärtom) samt skriva en sammanfattning hur graviditeten löpt på under tiden m.m så det blir ju ett litet längre besök än vad vi är "vana" vid.. Men kul ska det bli :)

Idag så ska jag försöka fixa lite här hemma, har slängt in en tvätt i maskinen så den är igång i alla fall.. Skönt att ha tvättmaskin i hemmet och slippa gå till en gemensam tvättstuga.. Jag ser bara 2 fördelar med tvättstuga man delar med andra, det finns ofta 2 maskiner som är stora samt torkskåp eller torktumlare.. Men vi får se om vi inte kan köpa en torktumlare när vi får lite pengar över.. Skulle ju underlätta en del nu när vi kommer få tvätta oftare pga en liten bebis... Men vi får se hur det blir...

Detta var väl allt jag tänkte delge idag.. Så håll till godo..

Over and out...

fredag 12 oktober 2012

Vilken morgon...

Jättevackert är det ute när man tittar ut. Ser dock kallt ut. Men SOLEN är framme idag hoppas det håller i sig hela dagen. Igår böt vi till vinterdäck på bilen, jag fick vara med till min stora glädje =) Innan hade vi krattat upp mina lövhögar som jag gjort timmarna innan Amoz kom hem.. Så frågade han om det var jag som hade krattat löv.. Jag bara ehh.. nej.. (med värsta flinet i ansiktet..) så säger han.. Vad konstigt det har blåst idag då =) Hehe...

Amoz fixade middagen igår, mycket tacksamt, då jag inte mådde prima.. Gjorde så ont av foglossningen.. Men men, snart är det över =) Hoppas jag...

Idag har jag hunnit med en hel del om jag får säga det själv...

Tvättat 1 maskin och hängt upp den samt startat en ny maskin och hoppas kunna hänga ut den när den är klar för att eventuellt hinna med en till maskin innan Amoz kommer hem...

Diskat 1 maskin och plockat ur den samt startat en ny maskin och hoppas det ska räcka med den, annars får jag väl slänga in en till innan Amoz kommer hem =)

Så idag klappar jag mig på axeln :)
Känner för att fika idag, men vet inte vad jag ska fika på... Det ligger förvisso en glass i frysen, en sandwich, det är en favorit hos maken men inte hos mig... Men i värsta fall får jag väl käka upp den, men hoppas kunna undvika det.. Då det egentligen är hans glass... Men man blir ju så sugen.... Jag är en glassoman till skillnad från grabben.. Han äter hellre mer kött än tar efterrätt m.m (konstig snubbe) =)

Nåväl, nu ska jag ut en sväng, kolla posten...

Over and out =)

Härlig helg på er!!

torsdag 11 oktober 2012

Löv...

Det finns massor av dom kvar på träden som finns utanför oss.. Men en hel del har även fallit till backen.. Vi har redan krattat 2 gånger för att kunna klippa gräset en sista gång innan vintern.. Men dagen efter har det funnits lika mycket löv som dagen innan på backen.. SUCK.. Men men, idag krattade jag ihop några högar, orkade dock inte flytta på dom.. Är jättetrött och orkar inget mer idag.. Inte ens disk eller tvätt som måste göras.. Får se om jag kan tvätta ikväll och få det torrt tills imorn..

Hoppas man kommer vara piggare efter graviditetens slut än vad man är nu.. Igår gick vi och la oss 21.15 typ.. Har ALDRIG tidigare hänt att man frivilligt gått och lagt sig så tidigt.. Men men, bara att inse.. Jag börjar bli till åren kommen :)

Nu är det inte långt kvar tills älsklingen kommer hem. Ska bli skönt att träffa han igen.. 9-10 timmar utan honom är väldigt tråkigt får jag säga..

Over and out

onsdag 10 oktober 2012

Promenad...

Idag har jag varit duktig =)

Har gått promenad med kära vännerna & tillika grannarna S. Buse var med också :) deras lilla GD
Lite ont i magen har jag fått, samt foglossningen på det.. Gör det jobbigt eller jobbigare att gå.. Men jag kämpade mig igenom det hela =) Vi gick ju ganska långsamt också, så det var skönt :)

Nu väntas maken hem, vet dock inte om det blir övertid för han idag eller inte.. Den som väntar på något gott...

Over and out

Graviditetskalender och annat bra för dig som är gravid finns hos Allt för föräldrar.

måndag 8 oktober 2012

Natten till idag fick jag inte så mycket kvalietsömn.. Vaknade hur många ggr som helst.. Var en riktigt jobbig natt får jag väl lov att säga.. Bebisen bökade runt inne i magen hur mycket som helst, samt att h*n har hållit igång i princip hela dagen.. Hel weird då det brukar vara lugnt...

Hur man än ligger så känns det som om man ligger fel..
Nåväl, det blir ju bättre om några veckor.. När bebisen ligger i sin egna säng och vi bara kan titta på underverket..

Just nu känns det som om jag inte vill få besök fören efter 2 veckor i lugn och ro med maken och vårt barn. Skulle vara hur skönt som helst att bara vara vi i 2 hela veckor... Men det kan ju hinna ändra sig tills dess.. Men just den känslan som infunnit sig nu är att få vara ifred.. Knappt lämna huset m.m
Men vi får väl se vad som kommer hända, jag hoppas innerligt att jag får 2 veckor med Amoz och bebisen, så det inte blir att han måste jobba.. Det beror ju lite på när bebisen bestämmer sig för att komma ut, för Amoz arbetskamrat ska åka utomlands med sin fru och fira deras 10-åriga bröllopsdag. Skulle vara skönt att få föda innan dom sticker iväg så vi får dom där dagarna tillsammans..

Men vi får se, allt hänger i luften tills vidare =)

(nu kände jag att jag blev tjatig) Men men... Så är det ibland...

Over and out =)

lördag 6 oktober 2012

God morgon...

Idag hade jag velat stanna kvar i sängen längre.. Gick upp strax innan kl 6 i morse.. Amoz hade stuckit till jobbet då det är övertid som gäller.. Men han kommer hem till klockan strax efter 13.. Jag ska hämta honom, då vi fick ordning på bilen igår. Jag fick sketiga nävar :) Jag fick hjälpa till, så jag tog på mig mina verkstadskläder, de jag hade när jag gick utbildningen, bilskadereparatör och jag kan ju säga det.. Det var trångt... Byxorna fick jag inte ens igen, tur jag hade tunna byxor under.. Vi böt spännrulle/hjul och drivrem sen kollade vi även över fläkten då den bara lagt av för några månader sen.. Antagligen måste vi byta kol så ska den nog fungera igen, den hoppade igång igår. Får hoppas den håller ett tag till =)

Igår tog vi även itu med löven på marken.. Krattade 1/2 gräsmatta typ... Orkade inte mer... Sen när vi kom in så började jag med banan och morotskakan, den blev ganska god.. Eventuellt hade jag inne den lite för kort tid... Men god som sagt.. Min älskling överraskade med en liten vickning, han gjorde en varmrätt på smördeg, mozarella, turkisk yoghurt, créme fraische, äggula, ölkorv och riven ost. Blev riktigt gott =)

Igår kväll tittade vi även på en film, Knight and Day. Riktigt rolig film =)

Over and out kära läsare, ha en riktigt trevlig helg :)

torsdag 4 oktober 2012

Imorgon är det nya tag!!

Idag blev vi bjudna på middag av våra kära grannar, familjen S. Det är dom vi firar bröllopsdagar med =)
Dom hade gjort en köttfärsgryta med div grönsaker i, som var supergod!

Imorgon får vi äta den grytan jag gjorde idag ;) Skönt att slippa göra mat från grunden imorgon, då kan jag ju faktiskt inrikta mig på annat, som t ex STÄDA eller BAKA då det inte vart gjort idag..

Fick ordnat spisen i alla fall, så nu är den fräschare, tänkte försöka dra ut den imorgon om det går... (?)
Ser ut som om den sitter fast i någon fogmassa, men vi får se.. Man ser ju att det skulle behövas göras rent bakom eller i alla fall mellan spis och kylskåp.. Yuakk... (Hur nu det stavas)

Var även ute och slängde sopor, samt hämtade in posten från idag. Där fick jag en överraskning!!

Såg ett vitt kuvert med mitt namn på.. Såg att skrivstilen var från en älskad vän, som jag känt i över halva mitt liv, sen 7:an. Vad har hon nu hittat på funderade jag en liten stund innan jag ilade hem för att öppna brevet. Det låg en lapp i och en present, det var ett fint armband med en elefant på. Passade mig perfekt runt handleden och den var/är så fin. Tack älskade vän för det, hennes blogg följer jag och den hittar ni här :

http://maddixblogg.blogspot.se/

Så med dessa ord önskar jag er en god natt eller morgon =) Höres imorgon troligen =)

Kramar och

Over and out ;)

Morots och banankaka

Det ska jag försöka baka idag.
Men först måste köket bli städat, så jag kan stöka till det igen under bakningen..
Igår gjorde jag en korvgryta, som dessvärre stökade ner min spis... Det kokade över en aning, så den ska jag få ren idag.. Disken ska bli gjord och maten ska göras.. Vi tog upp en köttklump från frysen igår och undrade vad det kunde vara.. Antingen är det något från nöt eller från älg.. Hoppas egentligen på det första alternativet.. Men vi får se vad det smakar..

Igår var vi på näst sista föräldragruppsträffen, denna gång togs det upp om amning.. Var lite intressant ändå.. Det blev också fika, en typ av Syltrutor, fast istället för lingon hade dom i vinbär istället.. Dom var supergoda. Nästa gång vi ska på träffen blir på tisdag, då ska vi även träffa barnmorskan igen, det ska bli kul och spännande som vanligt..

Imorgon kommer vi in i vecka 33 om jag fattat rätt.. Bara 7 veckor kvar, eller beroende på när bebisen vill ut då antingen mellan 5-6 veckor eller 8-9 veckor, även det beroende på om man går över tiden eller inte =)

Idag ringde en kär vän från Falun, hon undrade om vi ville ha ett babygym =) Det tackade jag naturligtvis JA till.. Nu ska vi bara få ner det hit.. Så antingen blir det att vi får åka upp i november och hämta det eller så får vi lösa det på något annat sätt =) Hon har 3 goa barn, fick prata lite med den mellersta idag, en go liten tjej.. Hörde även i bakgrunden den yngsta.. Henne har jag nog inte sett än tror jag, mitt minne är inte det bästa direkt.. Men men, söt är hon och hennes syskon iaf, har ju sett henne på kort iaf.

Idag jobbar troligtvis Amoz över till 18.. Lång dag för min grabb, men men, det behövs ju på jobbet så då är det ju så.. Ska försöka ha maten klar tills han kommer hem..

Bäst att börja i köket, så man kommer igång..

Over and out

måndag 1 oktober 2012

Middagen...

Det blev en gryta med ris idag.

Högrev
Morötter
Vitlök
Kantareller
Salt
Vitpeppar
Grönsaksbuljong-tärning
Köttbuljong-tärning
Soya
Vatten
Grädde
Redning

Ris

Det blev väldigt gott!
Tyvärr ingen bild på det men men..
Recept blev det iaf, mitt egna =)

Det börjar arta sig...

Vi hade ett sovrum där inne någonstans =) Nu finns bara vår säng, bäddad och fin, en vagga som jag hade tänkt bäddat klart idag, men insåg att jag inga sängkläder hade som var fräscha, eller rättare sagt var tvättade utan sköljmedel så de luktade inte så gott.. Trots att dom är tvättade, så nu ligger allt i tvättmaskinen. För att kunna användas imorgon =) En stor spegel med tillhörande hurts (stavas det så? ingen aning) en väldigt smal garderob samt en byrå.

Nu är det i princip bara maten kvar att fixa i ordning innan maken kommer hem.. Ska snart börja med den men först lite vila... Har vid 2 tillfällen fällt krokben på mig själv, turligt nog har jag inte ramlat till backen utan kunnat hålla balansen.. Men då blir det ju istället att man spänner sig så fruktansvärt..

Over and out kära bloggare

Ny dag, nya möjligheter..

Idag hade jag gärna stannat i sängen längre än jag gjorde.. Men kl 05:15 ringde Amoz alarm... Han ska jobba övertid från och med idag och några veckor framåt.. Så från 0600-1800 jobbar han idag... Igår gick även vår bil sönder, drivremmen gav sig eller rättare sagt ett av spännhjulen gick sönder på motorvägen.. Som tur är bor våra vänner i huset intill så igår frågade vi hur K jobbade idag. Hon började 1300 så då kunde vi låna bilen så Amoz kom iväg till jobbet och det är därför jag är vaken.. Jag fick följa med för att få med mig bilen hem så K kommer iväg till jobbet i eftermiddag.. Ev kommer jag även följa med henne till sitt jobb för att kunna ta bilen till Amoz jobb senare om han inte kan ta sig hem själv.. Samt hämta K efter att hon slutat sitt jobb =) Full rulle idag med andra ord, eventuellt ;)

Så igår frågade jag honom vilket rum han ville få fixat idag, alltså vilket rum jag ska städa kliniskt rent =) Då frågade han vilka jag hade tänkt.. Antingen vardagsrummet, sovrummet eller köket.. Han valde sovrummet plus att maten skulle vara klar när han kommer hem. Det är ju inte för mycket begärt, menar jag går ju ändå bara hemma och inget gör..

Så idag SKA jag hinna med de 2 uppgifterna, det bara är så.. Så innan kl är 16 idag ska jag ha hunnit städa vårt sovrum så man kan ta det lite lugnt med maten idag, det blir en gryta av högrev som kommer innehålla kantareller, morötter och ev grädde. Jag hoppas det blir gott =) och att älsklingen blir glad och nöjd när han ser ett fint sovrum samt att maten står på bordet när han kommer hem..

Nu hinner jag inte sitta här mer men jag kommer väl uppdatera senare idag/kväll..

Ha det gôtt alla läsare och bloggare :)

Over and out...